12.4.08

Zgodba o Skeeterju in Pygmy Rattlesnake

Skeeter je majhen kuža (tehta manj kot tri kilograme) z dolgo dlako (slika spodaj). Je prijazen, radoveden, rad se cartlja in nič kaj dosti ne laja. Njegova lastnica je moja soseda Linda.



24. maja, 2005 je Linda s svojim sinom grabila listje okrog hiše, Skeeter je pa radovedno vohljal med drevesi naokoli, ko ga je nenadoma ugriznila Pygmy Rattlesnake. Očitno ga zvok, podoben brenčanju žuželke, ki ga kot svarilo povzroča ta mini klopotača ni prestrašil. Ali pa je mogoče hotel samo od blizu ogledati si izvor nenavadnega, zamolklega brenčanja. Skeeter je zajavkal ob ugrizu, Linda pa je še ravno ujela pogled na klopotačo, ki se je hitro odplazila stran in se izgubila v gozdu.



Veterinar je ob pregledu ugotovil, da klopotačin ugriz ni bil smrten za kužka, ali zato, ker strupnika nista prodrla dovolj globoko v tkivo ali pa zato, ker sta bila bolj prazna. Je pa Skeeter kljub sredstvom proti bolečinam, ki jih je prejel, vso noč jokal od bolečin.



Danes, skoraj tri leta po svojem nesrečnem bližnjem srečanju s Pygmy Rattlesnake, je Skeeter še vedno igriv in radoveden. Si je pa verjetno na ta majski dan zapomnil za vse življenje, da se je nenavadnemu brenčanju najbolje umakniti.

***

Ni komentarjev:

Google